Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z rabarbarem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na ciasto

kefir 1 szklanka
cukier 200 gram
jajko 5 szt
mąka tortowa 400 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
olej 125 ml
cukier waniliowy 16 gram

Dodatkowo

rabarbar 400 gram
cukier 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem

Kroki postępowania

1
Rabarbar obrać, pokroić w kostkę, wymieszać z cukrem i odstawić. Sok który puści odlać.

Krok 1 - Ciasto z rabarbarem  foto
2

Miksujemy jaja na puch- masa podwaja lub potraja się.

Krok 2 - Ciasto z rabarbarem  foto
3
Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia
Krok 3 - Ciasto z rabarbarem  foto
4
Dodajemy kefir.
Krok 4 - Ciasto z rabarbarem  foto
7
Wymieszałam ciasto.
Krok 5 - Ciasto z rabarbarem  foto
8
Blaszkę wysmarowałam margaryną i obsypałam mąką.

Przełożyłam prawie całe ciasto.
Krok 6 - Ciasto z rabarbarem  foto
9
Położyłam rabarbar odsączony i resztą ciasta leciutko przykryłam go. Piekłam w temperaturze 170°C, przez 40 minut.

Po wystudzeniu posypałam cukrem pudrem .

Smacznego:-)
Krok 7 - Ciasto z rabarbarem  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 01.07.2014 19:34
Ostatnio przekonałam się do rabarbaru :) Super ciacho!
Alex_M 01.07.2014 18:09
dobre ciacho!
Jusiaa 01.07.2014 18:01
Bardzo dobre :)
everay 01.07.2014 17:02
pięknie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak