Ciasto z galaretką ,kremem i truskawkami.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto.

  • jajko

    4
  • cukier

    1 szk.
  • olej

    4 łyżki
  • mąka pszenna

    1 szk.
  • budyń śmietankowy

    1
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka

Krem

  • mleko

    0,5 litr
  • cukier

    0,5 szklanka
  • kostka masła

    1
  • budyń śmietankowy

  • mąka pszenna

    1 łyżka

galaretka

  • galaretka pomarańczowa

    2 szt.
  • truskawki

    0,5 kg.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto-białka ubijamy z cukrem potem dodajemy żółtka następnie mąkę przesianą przez sito,olej i budyń.To wszystko wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do wypieków i pieczemy 30-40min.w150 stopniach.Krem-od mleka odlać 0,5 szklanki mleka resztę zagotować,do tej 0,5 szk. mleka wsypać cukier,budyń oraz mąkę.Wszystko i wlać do gotującego mleka,gotować na małym ogniu ciągle mieszając aż powstanie budyń.Potem budyń ostudzić i dodać masło,miksować aż powstanie krem.Galaretkę jedną scinamy a potem miksujemy,a drugą będziemy zalewać całość.Biszkopt przekrajamy ,przekładamy kremem potem na ciasto kładziemy truskawki ,między nie wkładamy łyżką galaretkę a na koniec wszystko zalewamy drugą galaretką.Wkładamy do lodówki,po 2godz.ciasto gotowe do spożycia.Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Maridka19 20.03.2015 09:50
Pyszne ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat