Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ucierane z rabarbarem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

margaryna 250 gram
cukier 200 gram
jajko 4
cukier waniliowy 1 opakowanie
sok z cytryny z połówki
mąka 250 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rabarbar

Kruszonka

margaryna 130 gram
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier 110 gram
mąka 170 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ucierane z rabarbarem

Kroki postępowania

1
Żółtka ucieramy z margaryną, cukrem i cukrem waniliowym.
Krok 1 - Ciasto ucierane z rabarbarem foto
2
Dodajemy sok z cytryny, mąkę oraz proszek do pieczenia i wszystko razem miksujemy na jednolitą masę.
Krok 2 - Ciasto ucierane z rabarbarem foto
3
Białka ubijamy w osobnej misce na sztywno.
Krok 3 - Ciasto ucierane z rabarbarem foto
4
Po czym dodajemy je do ciasta i mieszamy łyżką.
Krok 4 - Ciasto ucierane z rabarbarem foto
5
Ciasto wykładamy do natłuszczonej blachy i rozsmarowujemy równo.
Krok 5 - Ciasto ucierane z rabarbarem foto
6
Na cieście układamy rabarbar pokrojony na kawałki.
Krok 6 - Ciasto ucierane z rabarbarem foto
7
Składniki na kruszonkę przekładamy do miski i zagniatamy.
Krok 7 - Ciasto ucierane z rabarbarem foto
8
Kruszonką posypujemy ciasto. Pieczemy ok. 50 minut w temp. 180 stopni. Zimne ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Krok 8 - Ciasto ucierane z rabarbarem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 21.05.2016 21:36
bardzo apetyczne
Krystyna32 21.05.2016 07:13
pyszne ciasto
agi0911 21.05.2016 06:59
pyszne ciastko
ada.la 20.05.2016 23:22
pyszności
krokus 20.05.2016 21:21
smaczne ciacho
Motorek 20.05.2016 21:06
uwielbiam takieciasto
bietka 20.05.2016 17:14
takie ciasta to ja lubię :)
Janina 20.05.2016 16:40
Świetne ciasto;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak