Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ucierane z gruszą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 0.5 kostki
mąka 2 szklanki
cukier szklanka
jaja 2 szt
mleko 2/3 szklanki
proszek do pieczenia łyżeczka
gruszki 2 szt
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ucierane z gruszą

Kroki postępowania

1
Z miękkiej margaryny,mąki i cukru dłońmi rozcieramy kruszonkę. Jedną niepełną szklankę odkładamy na kruszonkę do posypania. Jaja z mlekiem mieszamy dosypując pozostałą kruszonkę,na koniec dodajemy proszek do pieczenia. Mieszamy. Ciasto wlewamy do wysmarowanej olejem tortownicy.
Krok 1 - Ciasto ucierane z gruszą foto
2
Gruszki płuczemy,obieramy i kroimy w kawałki (jakie chcemy,duże/małe) układamy je na cieście.
Krok 2 - Ciasto ucierane z gruszą foto
3
Obficie posypujemy kruszonką którą mieliśmy odłożoną w szklance.
Krok 3 - Ciasto ucierane z gruszą foto
4
Pieczemy ciasto około pół godziny w 180 stopniach.
Krok 4 - Ciasto ucierane z gruszą foto
5
Lekko ostudzone ciasto kroimy i podajemy ;)
Krok 5 - Ciasto ucierane z gruszą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kala9287 04.07.2013 10:49
pyszne ciasto :) robiłam bardzo wilgotne:)
Ewelina38 13.05.2013 22:52
świetnie ciacho :)
malaczarna23 28.04.2013 16:53
polecam! ciasto jest delikatne i wilgotne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak