Przepis i sposób przygotowania na: ciasto sliwkowe szybkie i proste
4 jajka rozbijamy dodajemy szklankę cukru i cukier waniliowy wg uznania - mieszamy te sklądniki mikserkiem. Po wymieszaniu w/w dodajemy 2 szklanki mąki + plus kisiel/CAŁA PACZKA KISIELU/ smakowo wg uznania ja daję cytrynowy, 0,5 szklanki oleju i 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia. To wszystko mieszamy mikserem.
oczywiście uprzednio wcześniej przygotowujemy sobie śliwki lub inne owoce,naprawdę do tego ciasta pasują wszystkie owoce. Ja zrobiłam ze śliwkami, układa się skórką na ciasto. Można dodac olejki smakowe waniliowe, cytrynowe wg uznania. Blachę smarujemy oliwą posypujemy bułka tartą i do piekarnika na ok 50 minut w temp. 200 stopni.
TO CIASTO MUSI SIĘ UDAĆ POLECAM BARDZO.