Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Schrek
Biszkopt
wszystko robie mikserem
białka z jajek ubić na sztywną piane
dodać cukier-miksować
dodać żółtka-miksować
dodać przesiane mąki- dokładnie zmiksować
wylać na blache wyłożoną papierem do pieczenia
piec w 180 stopniach przez 40 minut
biszkopt wystudzić
Zielona masa
w 1,5 szklanki soku wymieszać budynie,
reszte soku zagotować,wlać mase i ugotować budyń
Gorący rozprowadzić na wystudzonym biszkopcie
wyłożyć Delicje biszkoptem na dół
schłodzić
Biała masa
galaretke rozpuścić w 3/4 szklanki gorącej wody i ostudzić
Śmietane ubić na sztywno i połączyć z galaretką.
wyłożyć na zieloną mase.
Wstawić do lodówki.
jak masy stężeją wylać na ciasto zieloną galaretke rozrobioną w 800 ml wody
zimną i lekko tężejącą.
przed wylaniem galaretki można na białej masie ułożyć jakies owoce
(na kiwi galaretka nie tężeje)
Wstawić do lodówki najlepiej na całą noc