Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto drożdżowe bez mleko i bez jajek
Wodę z drożdżami wlać do mąki razem z masłem . Wymieszać łyżką, następnie wyrabiać ręką ok. 10 minut, aż będzie gładkie i nie będzie się kleiło.
Zostawić do wyrośnięcia na min. 30 minut.
Wyjąć ciasto na stolnicę i wyrabiać przez minutę, uformować kulę, podzielić ją na 4 części.
Każdą rozwałkować na prostokąt. Na każdy nakładamy mus jabłkowy, rozsmarowujemy, posypujemy rodzynkami i żurawiną, obsypujemy cynamonem.
Kawałki nakładamy ja siebie. Następnie spleść ciasto.. Końcówki zlepić razem na kształt wieńca i ułożyć w formie.
Piec ok. 30 minut w temperaturze 180 minut.
Po upieczeniu oblewamy roztopioną czekoladą i posypujemy kokosem.