Ciasto biszkoptowe.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    4 szt
  • cukier

    3/4 szklanki
  • mąka pszenna

    3/4 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki
  • woda zimna

    2 łyżki
  • jabłka

    1 kg
  • galaretka brzoskwiniowa

    2 opakowania
  • powidła śliwkowe

    1/2 słoika
  • budyń waniliowy

    1 opakowanie
  • mleko

    500 ml
  • masa krówkowa

    1 puszka
  • żelatyna

  • herbatniki

    1 opakowanie
  • polewa czekoladowa

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt: Jajka umyć, sparzyć wrzątkiem. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, dalej ubijać. Następnie dodać żółtka i ubijać. Na koniec dodać mąkę, proszek do pieczenia i wodę. Delikatnie i dokładnie wymieszać. Przelać na blachę. Piec ok. 40 min. Upiec 2 biszkopty i przekroić na pół.
Jabłka: Jabłka umyć, obrać, wypłukać, pokroić w kostkę. 2 galaretki rozpuścić w 500 ml wody i połączyć z jabłkami, chwilę podgrzewać i odstawić by wystygły.
Budyń: budyń przygotować wg przepisu na opakowaniu, dodając 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w odrobinie gorącej wody.
Polewę przegotować wg wskazówek na opakowaniu. Puszkę z masą otworzyć.
Układać kolejno od dołu:
-biszkopt
-budyń
-biszkopt
-jabłka w galaretce
-biszkopt
-masa
-herbatniki
-powidła śliwkowe
-biszkopt
-polewa

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 25.11.2013 21:33
pyszne ciasto
Ela15 15.11.2013 21:15
super cisto
sara1 09.11.2013 09:29
pysznie wygląda
Pietruszka 26.09.2013 17:39
wygląda cudnie, ciekawe ciasto
misia53 31.08.2013 00:26
takie bogate to twoje ciasto i z pewnością smaczne
Magda60 26.08.2013 10:50
pyszne ciasto
ana1 20.08.2013 22:32
przepysznie wygląda
adelajda 08.07.2013 14:09
rewelacyjne ciacho
Bernadeta 07.07.2013 18:26
bardzo smaczny przepis
Bernadeta 07.07.2013 18:25
bardzo fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat