Ciasto bakaliowe

Ciasto bakaliowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • cukier

    3/4 szklanki
  • jaja

    6
  • proszek do pieczenia

    2 płaskie łyżeczki
  • kawa rozpuszczalna

    1 łyżeczka
  • olej

    3/4 szklanki
  • jabłka

    4 szt.
  • rodzynki

    100 g
  • orzechy

    100 g
  • śliwki suszone

    10-20 szt.
  • banan

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jaja ubić z cukrem na puszystą masę, następnie powoli dodawać olej ciągle miksując. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, kawę. Zmiksować.
Rodzynki sparzyć, odsączyć. Śliwki pokroić na mniejsze kawałki. Jabłka i banany pokroić na pół plasterki.
Orzechy rozdrobnić. Wszystkie bakalie i owoce wymieszać z ciastem.
Blachę natłuścić i posypać bułką tartą; wypełnić ciastem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Pieczemy ok. 50 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Koper

04.03.2012 22:32
mmm, z kawą, bardzo fajne :)

Aida

01.05.2011 18:37
dziękuję! proszę spróbować jak smakuje :)

bami

30.04.2011 22:51
Oj wygląda smakowicie! :)

Nina7

06.04.2011 12:45
pyszności:)

ben-ka

06.04.2011 09:29
Fajne to Twoje ciacho:)

Yvonne

06.04.2011 08:59
świetny przepis!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat