Ciastka francuskie nadziewane jabłkami z cynamonem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płat ciasta francuskiego

  • jabłka

    2
  • cukier

  • cynamon

  • białko

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotowe ciasto francuskie rozwinąć, pokroić w kwadraty. Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w kostkę o boku ok. 5 mm. Na środku każdego kwadratu ciasta ułożyć łyżkę jabłek, posypać odrobiną cukru i cynamonem, zawinąć i dokładnie skleić brzegi. Ciastka ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blaszce, wierzch posmarować roztrzepanym białkiem. Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 150 st. do chwili zarumienienia się.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adam12 12.11.2011 10:09
pyszne
gusia1000 17.08.2011 12:35
Pycha.
Motorek 09.05.2011 12:00
smaczne
Pati8 16.01.2011 12:51
pycha
Pati8 16.01.2011 12:51
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat