Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczkowa kawa mrożona

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kawa rozpuszczalna 3 łyżka
mleko 2% 250 ml
ciasteczkowy syrop do kawy 3 łyżka
wrzątek 50 ml
czereśnie 10 szt
biszkopty okrągłe 2 szt
cukier
bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczkowa kawa mrożona

1 czubatą łyżeczkę kawy rozpuszczamy we wrzątku. Dodajemy 50 ml mleka i syrop kawowy o smaku ciastek. Wlewamy do foremek na lód tudzież czekoladki w kształcie Pana Ciastka i drewnianych lasek, zamrażamy. Czereśnie płuczemy, drylujemy, kroimy na pół, wkładamy do dwóch wysokich szklanek. Do pozostałego mleka dodajemy resztę kawy i dokładnie ubijamy blenderem do czasu aż powstanie sztywna pianka. Odkładamy po 2 kostki lodu w kształcie Pana Ciastka i 2 laseczki. Resztę lodu wkładamy do szklanek z czereśniami. Wlewamy ubite mleko z kawą. Przybieramy bitą śmietaną. Posypujemy rozkruszonymi biszkoptami. Dekorujemy Panem Ciastkiem i jego laską. Podajemy od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 20.09.2012 07:59
skusiłabym się na taką :)
Monika-twin 20.09.2012 07:43
pieknie i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak