Chutney z czerwonej porzeczki i cebuli

Chutney z czerwonej porzeczki i cebuli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porzeczki czerwone

    300 g
  • cebula czerwona

    2 sztuki
  • czosnek

    1 ząbek
  • cukier brązowy muscovado

    65 g
  • miód

    1 łyżka
  • ocet balsamiczny

    100 ml
  • cynamon Prymat

    0,5 łyżeczki
  • chili pieprz cayenne

    szczypta
  • imbir mielony

    0,5 łyżeczki
  • sól

  • Pieprz czarny- MŁYNEK

  • olej rzepakowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obrać pokroić w piórka. Porzeczki umyć , oczyścić.W rondelku rozgrzać olej, usmażyć cebulę z odrobina soli do miękkości. Następnie dodać cukier, przyprawy, rozgnieciony czosnek i miód. Jak cukier się rozpuści zalać octem, wymieszać, gotować 7 minut. Na koniec dodać porzeczki, gotować 2 minuty. Chutney przełożyć do słoiczków. Pasteryzować ok 30 minut.
wedith1
Wspaniały dodatek do pieczonego camemberta, ryb, mięs, jako dodatek do kanapki

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat