Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Chutney z czerwonej porzeczki i cebuli

5.0
(28)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki czerwone
300 g
cebula czerwona
2 sztuki
czosnek
1 ząbek
cukier brązowy muscovado
65 g
miód
1 łyżka
ocet balsamiczny
100 ml
cynamon Prymat
0,5 łyżeczki
Sklep Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
szczypta
Imbir mielony Prymat
0,5 łyżeczki
sól
Sklep Prymat
Pieprz czarny Prymat w młynku
Sklep Prymat
olej rzepakowy
2 łyżki

Porada

Wspaniały dodatek do pieczonego camemberta, ryb, mięs, jako dodatek do kanapki

Przepis i sposób przygotowania na: Chutney z czerwonej porzeczki i cebuli

Cebulę obrać pokroić w piórka. Porzeczki umyć , oczyścić.W rondelku rozgrzać olej, usmażyć cebulę z odrobina soli do miękkości. Następnie dodać cukier, przyprawy, rozgnieciony czosnek i miód. Jak cukier się rozpuści zalać octem, wymieszać, gotować 7 minut. Na koniec dodać porzeczki, gotować 2 minuty. Chutney przełożyć do słoiczków. Pasteryzować ok 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak