Chrzan śmietankowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 18 proc

    1 szklanka
  • sól

  • cukier

  • sok z cytryny

  • chrzan korzeń

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Chrzan obieramy i ścieramy na tarce o bardzo drobnych oczkach,skrapiamy sokiem z cytryny,aby nie ściemniała.Dodajemy śmietana ,doprawiamy do smaku solą i cukrem.Przekładamy w słoiki i przechowujemy w lodówce.
bogusia 82
Jeśli chcemy mieć łagodniejszy smak chrzanu to możemy dodać więcej śmietany.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bogusia 82 16.02.2016 14:46
Dziękuję:) W przepisie nie podałam ilości chrzanu- więc tu podaję, 1 kilogram.
jagoda5913 13.02.2016 00:42
dobry sosik
misia123410 12.02.2016 13:32
same pyszności:)
dodi 12.02.2016 13:27
super chrzanik
Małgorzata92 12.02.2016 13:24
Fajny przepis :)
pestka 12.02.2016 12:04
smaczny dodatek
Futka 12.02.2016 10:36
Doskonały chrzan - domowy najlepszy :)
Aleksandra/Olcia 11.06.2015 08:16
nie dodałaś chrzanu w liście składników...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat