Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z buraczków

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki czerwone 300 gram
ogórki gruntowe 2 sztuki
jogurt naturalny 150 ml
kefir 300 ml
cytryna 1 sztuka
szczypiorek 1/2 pęczka
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z buraczków

Botwinkę i buraczki opłukuję, następnie osuszam, kroję, przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję przez mniej więcej 15 minut. Następnie dodaję kefir połączony wraz z jogurtem naturalnym, oraz obrane i pokrojone w kostkę ogórki, sok wyciśnięty z cytryny, posiekany szczypiorek. Całość doprawiam do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszam po czym wstawiam na 3 godziny do lodówki celem schłodzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 12.09.2014 20:54
lubię taki chłodnik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak