Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka krupczatka
40 dag -
mąka orkiszowa
10 dag -
otręby pszenne
1 łyżka -
ziarna słonecznika
2 łyżki -
ziarna siemienia lnianego
2 łyzki -
ziarna sezamu
2 łyżki -
sól
1 łyzeczka -
cukier
1 łyżeczka -
drożdże świeże
20 gram -
maślanka
1/2 litra
Przepis i sposób przygotowania Chlebek wieloziarnisty na maślance.
Kroki postępowania
Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika do 230 stopni C na 15 minut, potem zmniejszyć temperaturę do 200 stopni C i piec jeszcze przez około 30 minut.
Komentarze (17)
Załaduj więcej komentarzy (7)