Carpaccio gruszkowe z czekoladą i żurawiną

Carpaccio gruszkowe z czekoladą i żurawiną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    3
  • czekolada

  • żurawina

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Carpaccio gruszkowe z czekoladą i żurawiną

Żurawinę zalewamy odrobiną wrzątku i odstawiamy a potem odcedzamy zachowując wodę. W zależności od upodobań bierzemy pół lub całą tabliczkę czekolady – ja użyłam pół. Czekoladę siekamy dodajemy łyżkę wody spod żurawin (1 łyżka na pół czekolady), rozpuszczamy w kąpieli wodnej (stawiając miseczkę z czekoladą na garnku w którym gotuje się woda) lub w mikrofalówce.

Gruszki dokładnie myjemy, kroimy w cienkie plasterki i układamy na talerzu. Polewamy roztopioną czekoladą. Posypujemy żurawiną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat