Cappucino - mój wymysł

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaj

    5
  • mąki

    1 szkl
  • cukru

    1,5 szkl
  • maku suchego

    3 łyżki
  • proszku do pieczenia

    1 łyżeczka
  • masa

  • mąka

    3 łyżki
  • budyń śmietankowy

    2 łyżki
  • mleko

    0,5 litra
  • cappuccino

    4 łyżki
  • cukier

    6 łyżek
  • cukier waniliowy

    1
  • margaryna1

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z podanych składników upiec biszkopt , przekroić na pół. 0,3 l mleka zagotować. Resztę składników wymieszać z pozostałymi składnikami, prócz margaryny. Ugotować budyń. Wystudzić. Powstały budyń utrzeć z margaryną. Na biszkopt wyłożyć masę. przykryć drugim płatem ciasta, na nie zrobić połowę gotowej masy i udekorować. Można do masy dodać orzechy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Tomasz17 23.04.2011 16:03
musi bardzo dobrze smakować
IlonaAlbertos 09.01.2011 16:51
Wygląda bardzo smakowicie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat