Całuski

Całuski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • orzechy

    200 g
  • skórka pomarańczowa

    50 g
  • cukier puder

    200 g
  • rodzynki

    50 g
  • sok z cytryny

    1/2 szklanki
  • białko

    4 szt
  • małe opłatki

    50 szt
  • figi

    50 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Orzechy,figi,rodzynki i skórkę pomarańczową posiekać.Białka ubić na sztywną pianę.Naczynie z pianą postawić na parze,dodać cukier,ubijać tak długo,aż masa zgęstnieje.Zdjąć z ognia,dalej ubijać,dopóki masa nie ostygnie.Wymieszać wszystkie składniki z sokiem z cytryny i nakładać na opłatki.Piec ok.20 min.w temp.160 stopni C.Ostudzone ciasteczka można pokryć lukrem i posypać bakaliami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorian 06.03.2013 18:36
super fajne te caluski
Bogumiła 11.02.2013 18:46
wspaniałe
Anna133 11.02.2013 17:54
zapowiada się ciekawie
msmors 11.02.2013 17:37
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat