Cake pops

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serka mascarpone

    100 g
  • nutella

    70 g
  • cukierki do posypania

  • pierniczki

    400 w czekoladzie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Cake pops foto
dodatkowo potrzebujemy
rurki
patyczki do szaszłyków
wstążeczki kolorowe
Pierniczki rozruszyć. Dodać nutellę i serek - dobrze wymieszać na gładką masę.ja robię to delikatnie mikserem.
Krok 2 - Cake pops foto
Z ciasta zrobić kulę i włożyc do zamrażarki na minimum 15 minut.
Krok 3 - Cake pops foto
Wyciągnąć, tworzyć kulki, nadziewać na rurki, a do każdej rurki wkładać patyczek. Kulki układac na płasko na talerzu. Jak zrobimy wszystkie to znów wkładamy do zamrażalnika. Po jakimś czasie-muszą stwardnieć - wyciagamy.
Krok 4 - Cake pops foto
Polewy rozpuszczamy i maczamy połowę kulek w białej i obsypujemy cukiereczkami,a połowę w ciemnej czekoladzie.
Krok 5 - Cake pops foto
układamy w szklance do wyschnięcia. Potem wbijamy np w pomarańczę i podajemy.
Krok 6 - Cake pops foto
i gotowe:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eliza135 27.12.2012 20:53
fajne
kaja1991 09.11.2012 16:18
pracochłonne ale pomysłowe
agaK. 04.11.2012 11:57
Świetne dla dzieci i nie tylko:)
Wacław 19.10.2012 11:24
pyszny deserek !
Wacław 19.10.2012 11:24
pyszny deserek !
Wacław 19.10.2012 11:24
pyszny deserek !
Wacław 19.10.2012 11:24
pyszny deserek !
Wacław 19.10.2012 11:22
pyszny deserek !
Wacław 19.10.2012 11:18
pyszny deserek !
ewelinapac 04.10.2012 21:12
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat