Buraczki ze śliwką

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Buraczki i pomidory, to nasze ulubione warzywa. Oba kochamy w każdej postaci. W wersji słodkiej, która wyszła nam jak za dobrych, starych czasów. Oto przepis na buraczki ze śliwką.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • buraki czerwone

    500 gramów
  • śliwki żółte

    3 sztuki
  • czerwona cebula

    1 sztuka
  • miód

    2 łyżki
  • ocet ryżowy

    50 mililitrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczki owijamy w folię, pieczemy 80 minut w 190°C. Śliwki owijamy w folię, dodajemy po 80 minutach do piekarnika i zapiekamy kwadrans.
Buraczki i śliwki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Dodajemy posiekaną cebulę, miód i ocet.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat