Brzoskwinie z jagodami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    2 dag
  • sok z cytryny

    2 łyż
  • jagody

    5 dag
  • brzoskwinie

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brzoskwinie przekroić na pół, usunąć pestki i ułożyć na folii aluminiowej przekrojoną stroną do góry.
Połówki brzoskwiń napełnić jagodami, posypać cukrem i skropić kilkoma kroplami soku z cytryny.
Zapiekać około 25 minut w piekarniku w średniej temperaturze.
Usunąć folię i podawać na ciepło.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ronald88 26.09.2011 15:37
super
Krzysztof42 03.12.2010 14:13
lubię jak jest słodko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat