Brzoskwinek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • budynie śmietnkowe

    3 szt
  • ananas w puszce

    1 szt
  • galaretka brzoskwiniowa

    2 szt
  • syrop brzoskwiniowy

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczemy biszkopt i dzielimy go na dwie równe części.Syrop brzoskwiniowy (ja biorę syrop z puszki,a brzoskwinie wykorzystuję na deser) wlewamy do garnka,zostawiamy 1 szklankę na rozrobienie w nim budyni.Zagotowujemy i wlewamy budyniowy proszek.Mieszamy cały czas,żeby nie porobiły się grudki.Gorący budyń wylewamy na biszkopt i przykrywamy drugim kawałkiem.Ananasy kroimy w drobną kostkę i układamy na biszkopcie.Przyrządzamy galaretkę : każdą z nich rozrabiamy w 1 szklance wrzątku,łączymy je i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia.Gdy zacznie się ścinać wylewamy na ciasto.Można schłodzić w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 25.07.2013 07:36
bardzo lubię
Gosia20 15.07.2012 14:42
świetny :)
Goya 09.07.2012 09:33
super
Betka 20.05.2012 19:01
pycha;)
[email protected] 28.04.2012 17:52
pycchota
aleksa123 16.04.2012 09:09
fajny
Karmel 03.03.2012 17:51
pyszny
daria899 20.12.2011 11:18
mniam
romanrafal 30.10.2011 16:07
pyszności
alaaa 23.10.2011 19:26
bardzo smaczne,,

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat