Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto z musem dyniowym i budyniem
Z podanych składników (oprócz kakao) mąka, proszek do pieczenia, jajka, masło, śmietana+cukier zagniatamy kruche ciasto i dzielimy na dwie części. Z części przeznaczonej na wierzch ciasta odrywamy połowę albo ok 1/3 ciasta i dodajemy kakao. Zagniatamy i wszystkie części ciasta odkładamy do lodówki.
Część mleka odlewamy a resztę stawiamy do gotowania z łyżką masła. Budynie i cukier rozprowadzamy w odlanym mleku. Wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy. Gotujemy aż zgęstnieje.
Wyjmujemy ciasto z lodówki i największą częścią wylepiamy spód przygotowanej dużej blaszki. Na ciasto kładziemy mus dyniowy i przykrywamy budyniem (gorącym).
Z jasnego i ciemnego ciasta robimy kruszonkę i zasypujemy całość. Pieczemy ok. 50 min w 180 stopniach.