Brukselka z tartą bułką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pół kilo brukselki

  • troche mleka

  • szczypta cukru

  • sól do smaku

  • trzy łyżki masła

  • cztery łyżki tartej bułki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczoną brukselkę zalewamy wodą, dodajemy kilka łyżek mleka, szczyptę cukru, solimy do smaku. Gotujemy do miękkości.
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy tartą bułkę, przesmażamy. Polewamy bułką brukselkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 22.06.2012 20:16
oj jak dawno nie jadłem brukselki
Dorota76 06.02.2012 17:25
interesujące
goofy9 26.12.2011 22:25
moje ulubione warzywo, uwielbiam
ziutula 14.05.2011 17:19
brukselka w takim wydaniu to pychota...
4muffins 18.11.2010 09:29
mniam :)
MAR3STA 07.11.2010 09:41
smaczne
Agnieszka172 06.11.2010 17:46
lubię to danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat