EWI

Boczniak w jajku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczniak

    2 kapelusze
  • jaja

    2 szt.
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Boczniak w jajku foto
Boczniaki płuczemy i osuszamy. Następnie delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Jaja roztrzepujemy. Boczniaki namaczamy w jajku z dwóch stron i układamy na patelni na rozgrzany olej.
Krok 2 - Boczniak w jajku foto
Boczniaki smażymy z obu stron na złoty kolor.
Krok 3 - Boczniak w jajku foto
Gotowe boczniaki podajemy same lub z dowolną sałatką.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 12.02.2014 10:26
nie jadłem boczniaka,na pewno smaczne danie
Andysz 04.09.2013 12:23
mmm rewelacja!
wlicka 04.09.2013 12:21
smaczne!!;)
cooleczka 18.07.2013 14:54
muszę przyznac, że nigdy nie jadłam boczniaków i ciekawi mnie, jak smakują
Róża1 15.07.2013 14:21
lubię takie kotleciki:-)
Betka 28.06.2013 11:26
mniam pyyycha!!!
Halina14 22.04.2013 21:08
nigdy nie jadłam ,muszę posmakowac
IwonaDD 22.04.2013 10:35
super smak !!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat