Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chudy boczek 70 dag
Musztarda sarepska Prymat 4 łyżki
chrzan tarty 2 łyżki
sok z cytryny 1/5
oliwa 3 łyżki
piwo jasne 3/4 szklanki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Podawać koniecznie z zimnym piwem.

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek na ostro

Boczek pokroić na plastry grubości 2 cm.
Przygotować marynatę: Podane składniki ( oprócz piwa), połączyć i starannie wymieszać. Plastry boczku posmarować marynatą z obu stron i zapiekać na mocno rozgrzanym ruszcie po 5 min z każdej strony. Następnie plastry boczku posmarować piwem i dopiec po kilka minut, aż staną się chrupiące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak