Błyskawiczna sałatka szwedzka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1 szkl
  • ocet

    2 łyzki
  • sól

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • ziele angielskie

    5 ziaren
  • Pieorz

    5 ziaren
  • cebula

    1 szt
  • Gorczyca biała cała Prymat

    1/4 łyzeczki
  • czosnek

    1 ząbek
  • koper

    1 gałązka
  • ogórki

    1/2 sałatkowe
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę z octem i przyprawami oraz pokrojoną cebulą i czosnkiem wlewamy do żaroodpornego naczynia. Ogórki myjemy i kroimy w plastry, wkładamy do wody. Przykrywamy naczynie dziurkowaną pokrywką lub folią spożywczą ( nie aluminiową !), w której widelcem robimy dziurki. Wstawiamy do kuchenki na 600 W na 8-10 minut. Studzimy i sałatka gotowa.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 25.05.2014 12:17
ja tez takie lubię
Grażyna13 28.08.2012 09:44
Ogórki sałatkowe, to te większe niz takie do kiszenia
pacpaw 27.08.2012 20:46
ogórki sałatkowe to jest odmiana ogórka czy też ogórki wcześniej jakoś zaprawione?
Anna169Hosz 27.08.2012 17:12
Ciekawy, przepis...takiego sposobu jeszcze nie znałam.
Rafał10 21.08.2012 17:56
oj szwedzka jest przepyszna :)
Anio?eczek 21.08.2012 15:48
a ja taka lubię :)
wojtek5 21.08.2012 13:35
blyskawiczna ale czy taka dobra . srednia.wole inne tez blyskawiczne salatki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat