Blok krakersowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 kostka
  • woda

    1/2 szkl
  • cukier

    1/2 szkl
  • kakao

    2 łyżki
  • cukier waniliowy

    2 opakowania
  • mleko w proszku

    3 szkl
  • krakersy

    1 duże opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę, wodę, cukier, kakao i cukier waniliowy zagotować i ostudzić. Do zimnego dodać mleko w proszku i wymieszać. Następnie dodać pokruszone krakersy. Tak przygotowaną masę formujemy w kształt prostokąta i wkładamy do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
malcik111 04.03.2012 22:46
pyszne! polecam
Andzia1977 01.12.2011 17:19
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat