Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z kisielem i brzoskwiniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 6 szt
mąka 6 łyżek
cukier 6 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Środek

kisiel wiśniowy 1 szt
brzoskwinie w puszce 1 puszka

Wierzch

białko 3 szt
cukier 1 łyżka
wiórki kokosowe 3 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z kisielem i brzoskwiniami

Biszkopt; Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Następie dodajemy żółtka a na koniec mąkę z proszkiem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp.180 stopni ok.25 minut.
Kisiel gotujemy na odcedzonym soku z brzoskwiń. Zimny rozkładamy na upieczony biszkopt a na kisiel pokrojone brzoskwinie.
Wierzch; Białka ubijamy na sztywno razem z cukrem. Delikatnie mieszają dodajemy wiórka kokosowe. Przygotowaną pianę dajemy na brzoskwinie.
Zapiekamy w piekarniku aż piana się zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooked 22.02.2015 20:18
może nawet wypróbuję u siebie
irenka 22.02.2015 20:03
fajny przepis,na pewno pyszne ciacho
gibli 22.02.2015 19:55
takiego nie jadłam, z pewnością smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak