Biszkopt z jabłkami budyniem i wiórkami kokosowymi

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    4 szt
  • cukier

    1/2 szklanki
  • mąka

    1 i1/2 szkl
  • proszek do pieczenia

    2 płaskie łyżeczki
  • woda

    4 łyżki
  • olej

    4 łyżki
  • jabłka

    1 kg
  • budyń śmietankowy

    3 opakowania
  • masa

  • jajko

    2 szt
  • cukier

    1 szklanka
  • margaryna

    3/4 kostki
  • wiórki kokosowe

    20 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i ubijać aż się rozpuści. Dodać żółtka, wodę, mąkę z proszkiem a na koniec olej, lekko wymieszać. Ciasto wylać na wysmarowaną blachę i podpiec 30 min.
jabłka obrać i pokroić w ósemki i lekko obgotować w 1 litrze wody. Gorące jabłka poukładać na ciepły biszkopt. Na wodzie z jabłek (troszkę odlać i szybko wystudzić na rozmieszanie budyniu). Ugotować budynie śmietankowe. Gorący budyń rozłożyć na jabłka.
Masa kokosowa:
Jajka wymieszać z cukrem i wiórkami, dodać roztopioną margarynę i wymieszać. Rozlać na budyń i zapiec około 20-25 min na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 27.03.2011 08:25
mniam, mniam .....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat