Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt bezglutenowy

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 3/4 szkl
mąka kukurydziana 1/2 szkl
mąka ziemniaczana 1/2 szkl
ocet 1 łyżka
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt bezglutenowy

Biszkopt z mąki kukurydzianej i ziemniaczanej bez dodatku proszku do pieczenia.Przepis jest na formę o średnicy 22-24 cm

Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy połowę cukru, a gdy się rozpuści wsypujemy resztę i dalej ubijamy. Gdy piana jest gładka, a cukier rozpuszczony dodajemy po jednym żółtku i mieszamy na najniższych obrotach miksera. dodajemy olej i ocet i wymieszane ze sobą mąki. Ciasto przekładamy do formy i pieczemy w 180*C, do suchego patyczka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 22.01.2017 17:13
Piękny biszkopt :)
mirosława4 22.01.2017 16:14
smaczniutki
Edith85 22.01.2017 14:05
Muszę koniecznie zrobić
mysza75 22.01.2017 11:06
jaki fajny biszkopt

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak