Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuk
cukier 200 gram
mąka 200 gram
olej 50 ml
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt

Do naczynia wbić całe jajka dodać cukier i ubijać mikserem czas.4 minuty
obroty .4.
30 sekund przed końcem ubijania wlać olej.
wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia mieszć 20-30 sekund.
piec w tortownicy o średnicy 24cm-czas ok.25 min temperatura 180 stopni celcjusza

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka12 22.05.2013 21:16
smaczne i proste w przygotowaniu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak