bigosik

bigosik

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa

    1,5 kg
  • kapusta biała

    2 kg
  • przecier pomidorowy

    3 łyżki
  • olej do smażenia

    wg uznania
  • pieprz

    do smaku
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania bigosik

Kapustę poszatkować na tarce , cebulę pokroić drobno, sparzyć zalać wodą , między czasie pokroić kiełbasę i smażyć na średnim ogniu . Dodać do bigosu i przyprawić . Wszystko wymieszać , dodać przecieru i dusić do miękkości .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

traktorek 12.04.2013 12:32
dawno nie robiłam
ankaryba 25.03.2013 13:48
pyszny bigosik :-)
Ewelina38 08.02.2013 10:49
od świąt takiego nie jadłam... narobiłaś mi niezłego smaka tym bigosikiem ale na szczęście mam jeszcze kilka słoiczków.... dziś zjemy :)
gosia1988 31.01.2013 16:36
lubię taki
pestka 11.01.2013 11:18
z białej kapusty nie próbowałam
Bernadeta1 11.01.2013 01:14
pyszny bigos
aisza1 10.01.2013 11:36
pycha
Milena87 09.01.2013 17:43
taki to bym spróbowała:)
safcia 07.01.2013 19:46
BARDZO APETYCZNY TEN BIGOSIK MNIAM MNIAM
Sylwia26 07.01.2013 17:31
apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat