Biały obiad

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety rybne

    2 sztuki
  • seler korzeniowy

    1/2 sztuki
  • sól

  • pieprz biały Prymat

  • cytryny

    1 sztuka
  • słonecznik łuskany

    2 łyżki
  • jogurt naturalny

    1 łyżka
  • majonez

    1 łyżka
  • ryz paraboliczny

    130 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z ryby rozmrażamy dzień wcześniej, solimy, pieprzymy, obficie skrapiamy sokiem z cytryny oraz oprószamy przyprawą do ryb, a następnie wstawiamy na noc do lodówki. Do garnka do gotowania na parze wsypujemy ryż, zalewamy wrzątkiem, nakładamy sito, układamy rybę i przykrywamy pokrywką. W ten sposób gotujemy razem ryż i rybę tak długo aż ryż będzie ugotowany (około 20 minut). Po 10 minutach odwracamy rybę na drugą stronę. W tym czasie robimy surówkę z selera, który najpierw obieramy, myjemy i ścieramy na grubych oczkach. Następnie dodajemy do niego szczyptę soli, słonecznik, jogurt i majonez. Wszystko dokładnie mieszamy. Ugotowany ryż i rybę układamy na talerzach obok surówki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jolanta19 07.01.2012 19:23
super pomysł
jolaxa 09.07.2011 23:34
pycha
adam1f 07.07.2011 21:58
niezłe
Monika120 27.06.2011 12:49
Świetny przepis:)
Ania67 20.03.2011 17:49
fajny pomysl
traktorek 29.12.2010 22:36
piękny
Emilia22 04.12.2010 10:37
świetny!
krzyniu1984 09.11.2010 08:00
wyśmienity!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat