Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mleka w proszku
400 g -
cukru
100 g -
cukru waniliowego
1 op. -
masła
75 g -
wody
0,5 szklanki -
zapach waniliowy
1 szt. -
suszonej papaji
50 g -
bakalie
-
ananas suszony
50 g
Przepis i sposób przygotowania Biały blok czekoladowy
W osobnym naczyniu wymieszać mleko w proszku i bakalie (orzechy, migdały, owoce suszone), po czym powoli, mieszając, wlać rozpuszczoną zawartość garnuszka. Dodać zapach. Bardzo dokładnie wymieszać.
Wyłożyć do np. keksówki, wyłożonej uprzednio folią aluminiową.
Na wierzchu można ułożyć/wysypać płatki migdałowe, wiórki kokosowe etc...(trzeba je docisnać aby nie spadały podczas krojenia).
Blachę z czekoladą przykryć folią od góry (by nie chłonęło zapachów z lodówki) i wstawić do lodówki, najlepiej na 24 h.
Komentarze (63)
Załaduj więcej komentarzy (53)