Biała kiełbasa w sosie chrzanowym

Biała kiełbasa w sosie chrzanowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa biała

    5-8 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • woda

    300 ml
  • śmietana 18 proc

    1,5 łyżki
  • chrzan tarty

    1,5 łyżki
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • przyprawa do potraw Kucharek

    pól łyżki
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżka
  • oliwa

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Biała kiełbasa w sosie chrzanowym

Kiełbaski pokroić na większe kawałki. Cebulę obrać i pokroić w pół plasterki. Na rozgrzanej patelni podsmażyć kawałki kiełbasy ,dodać cebulę i smażyć aż się zeszkli , mieszając. W kubku mieszamy wodę , śmietanę ,chrzan ,mąkę , majeranek i kucharek, wlewamy do podsmażonej cebuli z kiełbasą mieszamy , gotujemy aż zgęstnieje. Doprawiamy pieprzem .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Bernadeta1 02.02.2016 23:14
lubię tak podaną kiełbaskę do obiadu
Madzik239 01.02.2016 15:20
Na pewno wypróbuję..
w mojej kuchni 01.02.2016 14:28
moje smaki w tym daniu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat