Barszcz ukraiński

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • warzywa mrożone

    1 opakowanie
  • brokuł

    1 szt.
  • ziemniaki

    4 szt.
  • kostka rosołowa

    2 szt.
  • pietruszka zielona

    1 garsc
  • szynka wieprzowa

    300 gram
  • barszcz czerwony

    2 łyżki
  • por (biała część)

    1 kawałek
  • ziele angielskie

    2 ziarenka
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • burak ćwikłowy

    1 starty
  • śmietana

    2 łyżki
  • czosnek ząbki

    2 szt.
  • woda

    ok. 2,5 l.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Mięso kroimy w kostkę i gotujemy ok. 30 min. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, solimy 1 łyżkę. Gotujemy ok 15 min. Potem wrzucamy kostki rosołowe i resztę warzyw. Gotujemy aż ziemniaki będą miękkie. Na koniec siekamy pietruchę i wrzucamy do zupy. Gdy zupka trochę ostygnie zahartować śmietanę i wlać do zupy. Doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 23.03.2015 17:28
pyszna,domowa
Marta Ryżek-Kalkowska 23.03.2015 17:19
PYSZNIE TUTAJ.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat