Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz ukraiński

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

warzywa mrożone 1 opakowanie
brokuł 1 szt.
ziemniaki 4 szt.
kostka rosołowa 2 szt.
pietruszka zielona 1 garsc
szynka wieprzowa 300 gram
barszcz czerwony 2 łyżki
por (biała część) 1 kawałek
ziele angielskie 2 ziarenka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
burak ćwikłowy 1 starty
śmietana 2 łyżki
czosnek ząbki 2 szt.
woda ok. 2,5 l.

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ukraiński

1. Mięso kroimy w kostkę i gotujemy ok. 30 min. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, solimy 1 łyżkę. Gotujemy ok 15 min. Potem wrzucamy kostki rosołowe i resztę warzyw. Gotujemy aż ziemniaki będą miękkie. Na koniec siekamy pietruchę i wrzucamy do zupy. Gdy zupka trochę ostygnie zahartować śmietanę i wlać do zupy. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 23.03.2015 17:28
pyszna,domowa
Marta Ryżek-Kalkowska 23.03.2015 17:19
PYSZNIE TUTAJ.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak