Barszcz biały

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Barszcz biały

    0,4 litra
  • marchewka

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    5 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • jajko

    4 sztuki
  • koperek

    1 pęczek
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • chrzan tarty

    4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę, pietruszkę oraz seler obieramy. Jajka gotujemy na twardo. Barszcz gotujemy w 1 litrze wody dodając marchewkę, pietruszkę, seler oraz cebulę. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Rozlewamy do czterech talerzy, dodajemy jajka, doprawiamy chrzanem, posypujemy siekaną natką oraz koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 09.05.2014 07:32
już dawno nie robiłam
iknkirke 19.01.2011 13:05
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat