Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baranina z kapustą kwaszoną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

baranina bez kości 1 kg
tłuszcz 2 łyżki
cebula 2 sztuki
kapusta kwaszona 2 kg
grzyby suszone ok. 5 - 10 sztuk
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
kminek Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Baranina z kapustą kwaszoną

Mięso pokroić w poprzek włókien na porcje. Każdą rozbić młotkiem i obrumienić na tłuszczu. Część kapusty włożyć do garnka, na to dać mięso i drugą część kapusty. Dodać namoczone grzyby, podsmażoną cebulę oraz nasiona kminku. Gotować ok. 20 minut. Włożyć do słoików. Pasteryzować (pierwszy dzień - 80 minut, drugi dzień - 30 minut). Przed podaniem można zagęścić zasmażką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak