Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ziemniaczana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
cebula 1 sztuka
jaja 2 sztuka
mąka ziemniaczana 2 łyżka
cząber 1/2 łyżeczka
pieprz 1 szczypta
majeranek 1 łyżeczka
boczek wędzony 150 gram
sól do smaku 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżka

Porada

Podawać z jogurtem.

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ziemniaczana

Ziemniaki zetrzeć na tarce, odstawić do odsączenia. Cebulę i boczek pokroić w kostkę, zrumienić i wystudzić . Zimne dodać do ziemniaków. Dodać przyprawy , jaja i mąkę. Wyłożyć do wysmarowanej formy. Piec 1,5 godziny w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 22.04.2016 20:00
super pomysł
norweska20 22.04.2016 19:25
smakowity pomysł
Stenka 22.04.2016 19:19
warto zrobić
adelajda 22.04.2016 19:16
U nas to raczej na obiad
dodi 22.04.2016 17:02
bardzo lubię
MAR3STA 22.04.2016 16:59
Pożywne śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak