Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABKA ZE ŚLIWKĄ WĘGIERKĄ

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szkl
cukier 1,5 szkl
cukier waniliowy 1 szt
mleko 1,5 szkl
margaryna 1,5 kostki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 5 szt
śliwki węgierki 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: BABKA ZE ŚLIWKĄ WĘGIERKĄ

Margarynę rozpuścić i ostudzić. Białka ubić na sztywno. Żółtka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać proszek do pieczenia, mąkę, mleko, ostudzoną margarynę i wymieszać. Na koniec dodać pianę i wymieszać. Śliwki wypestkować umyć odsączyć i wrzucić do ciasta. Wylać na formę i piec około godziny

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 01.12.2012 15:45
smaczna
Adamorek 12.09.2012 14:38
uwielbiam ciasta ze świwkami
Adamorek 12.09.2012 14:38
uwielbiam ciasta ze świwkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak