Babka rodzynkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    25 dag
  • margaryna

    25 dag
  • cukier

    25 dag
  • jaja

    4 szt
  • rodzynki

    6 dag
  • sherry

    3 łyżki
  • rum

    3 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cynamon

    1/2 łyżeczki
  • Gałka muszkatołowa cała Prymat

    1/2 szt
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem do białości, dodać jaja i mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Połączyć resztę składników, wymieszać, dodać opłukane i odsączone rodzynki, wymieszać i dobrze wyrobić ciasto. Wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i z kominkiem. Piec około 90 minut w temperaturze 175 stopni. Po upieczenia posypać ciepłe ciasto cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
krystyna330 27.04.2013 10:22
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat