Przepis i sposób przygotowania na: Babka kokosowa
Jajka wbić do wysokiej miski, dodać cukier oraz szczyptę soli. Ubijać do uzyskania jasnej, puszystej masy. Dodać olej i ekstrakt, krótko zmiksować.
W drugiej misce przesiać mąki z sodą oczyszczoną, dodać wiórki, wszystko wymieszać.
Do masy jajecznej dodawać mieszankę mąki oraz mleko kokosowe na zmianę stale miksując do uzyskania gładkiej konsystencji.
Rozgrzać piekarnik do 175 stopni. Formę na babkę wysmarować olejem/masłem i wysypać bułką tartą. Przelać masę. Piec w rozgrzanym piekarniku około 50 minut. Wystudzić.
Ja polałam jeszcze gorącą babkę gorącą polewą i trochę moja polewa wsiąkła. Gdyby poczekać chwilę, to polewa by nie wsiąkła, ale mi to nie przeszkadza.