Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka cynamonowa na maślance

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 i 1/4 szkl
cukier 1 i 1/2 szkl
sól 1/2 łyżeczki
cynamon 2 łyżeczki
imbir 1/4 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 3/4 szkl
jajko 1 szt
maślanka 1 szkl
rodzynki 1/2 szkl
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
orzechy 1/2 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Babka cynamonowa na maślance

Do miski wrzucić najpierw składniki sypkie, wymieszać drewnianą łyżką, potem dodać jajko, olej i maślankę i jeszcze raz wszystko dokładnie wymieszać łyżką. Nie trzeba miksować. Ciasto przełożyć do formy keksówki i piec w 180 st.C przez 50 - 60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika78 06.11.2012 20:19
chętnie wypróbuję:)
eMMe 06.11.2012 19:51
na pewno pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak