Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl
cukier 1 szkl
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1,5 łyzeczki
mleko 3,2% 1/2 szkl
margaryna 12 dag
jaja 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babka

Cukry z jajkami zmiksować na puszystą masę. Dodać roztopioną schłodzoną margarynę i mleko. Wszystko razem zmiksować. Dodać przesianą mąkę z proszkiem i wymieszać do połączenia składników.
Wlać do formy (najlepiej z kominem). Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 st na 45 min.
Posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 01.12.2013 15:17
na pewno pyszna babka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak