Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z zieleniną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 300 g
mąka razowa 200 g
drożdże 50 g
mleko 1 szklanka
masło 50 g
jajko 1
cukier 1 łyżka
szczypiorek 1 pęczek
natka pietruszki 1 pęczek
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z zieleniną

Drożdże,mleko,cukier łączymy razem w misce i odstawiamy w ciepłe miejsce ,gdy zobaczymy że rozczyn podrósł dodajemy mąkę,jajko, sól i roztopione masło , wyrabiamy ciasto i odstawiamy jeszcze raz .Gdy ciasto podwoiło swoją objętość dodajemy zieleninę , formujemy okrągłe bułeczki układamy od razu na blasze i wstawiamy do piekarnika na 25 minut w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 16.01.2014 08:37
ciekawe te bułeczko babeczki
Margo1 13.01.2014 15:59
mąka pszenna 450,mąka razowa z ziarna pszenicy , drożdże świeże
aginaa 12.01.2014 13:05
ciekawa jestem tego smaku :)
okrysia 12.01.2014 09:29
SMACZNE TO!
SmacznaPyza 11.01.2014 20:05
jaki tym mąki pszennej i z jakiego zboża mąka razowa ? Drożdże świeże ?
Romanowka 11.01.2014 16:46
Aromatyczne bułeczki, chętnie bym zjadła ze świeżym masełkiem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak