Babeczki z papierówkami i ricottą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papierówki

    3 szt
  • mąka

    250 g
  • sok z cytryny

    1 łyzka
  • proszek do pieczenia

    2,5 łyżeczki
  • ser ricotta

    250 g
  • sól

    1 szczypta
  • rodzynki

    50 g
  • mleko

    150 ml
  • cukier

    100 g
  • olej

    100 ml
  • jajko

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Babeczki z papierówkami i ricottą foto
Jabłka obieramy i usuwamy gniazda nasienne. Obrane jabłka kroimy na małe kawałeczki i skrapiamy sobkiem z cytryny.
Krok 2 - Babeczki z papierówkami i ricottą foto
W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem i szczyptą soli. Dodajemy rodzynki i mieszamy. Do miski dodajemy resztę składników oprócz jabłek i mieszamy na gładka mase.
Krok 3 - Babeczki z papierówkami i ricottą foto
Na koniec dodajemy jabłka i mieszamy delikatnie łyzką. Ciasto przekładamy do foremek i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok 25-30 minut w 180 stopniach.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bietka 01.01.2013 13:32
bardzo fajny przepis
gosia47-47 23.08.2012 07:29
na pewno [pyszne :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat