Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z nadzieniem cukiniowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
galaretka cytrynowa 1 szt
cukier 1/3 szklanki
kisiel cytrynowy 1 szt
jajko 1 szt
mleko 1/2 szklanki
olej 50 ml
jeżyny
cukinia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z nadzieniem cukiniowym

Kroki postępowania

1
Na początku myjemy cukinie, usuwamy środek z pestkami i ścieramy ją na tarce na drobnych oczkach.
Krok 1 - Babeczki z nadzieniem cukiniowym foto
2
Cukinie przekładamy na patelnie i podsmażamy aż zmięknie. Wówczas dosypujemy galaretke, mieszamy i smazymy do całkowitego połaczenia sie składników.
Krok 2 - Babeczki z nadzieniem cukiniowym foto
3
Odstawiamy masę do ostygnięcia. Ja użyłam galaretki szybko tężejącej.
Krok 3 - Babeczki z nadzieniem cukiniowym foto
4
W misce mieszamy ze sobą mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kisiel. Po wymieszaniu dodajemy pozostałe składniki czyli jajko, olej, mleko. Całość mieszamy.
Krok 4 - Babeczki z nadzieniem cukiniowym foto
5
Na dno foremki nakłądamy łyżką masę. Na warstwę masy nakładamy łyżeczkę masy cukiniowej i przykrywamy drugą łyżką ciasta.
Krok 5 - Babeczki z nadzieniem cukiniowym foto
6
Ja część babeczek udekorowałam jeżynami.
Krok 6 - Babeczki z nadzieniem cukiniowym foto
7
Pieczemy ok 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
Krok 7 - Babeczki z nadzieniem cukiniowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 13.08.2013 18:33
Fajny pomysł na babeczki
Juleczka20 05.09.2012 20:38
super pomysł
Cukiereczek13 30.08.2012 09:46
muszą być pyszne
Magula 30.08.2012 09:44
Polecam te babeczki!
V_kuchareczka 30.08.2012 09:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak