Przepis i sposób przygotowania na: babeczki serduszka
1/2 margaryny
0,5 szklanki cukru
2 szklanki mąki
4 żółtka
krem:
1 kostka masła
0,5 szklanki cukru pudru
4 żółtka
1 kieliszek spirytusu
pozostałe:
dżem wiśniowy
babeczki : Margarynę siekamy i wraz z żółtkami, mąką i cukrem zagniatamy ciasto. Ciasto musi być dobrze wyrobione. Następnie ciasto zagniatamy w kulkę i wkładamy do foliowej torebki. Umieszczamy w zamrażarce na 30 minut, Następnie wylepiamy foremkę silkonową z otworami w kształcie serduszek ciastem. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. Dekorujemy czy chcemy. krem:Masło najlepiej jak jest miękkie. Żółtka jaj ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, aż do białości. Następnie dodajemy posiekane miękkie masło i ucieramy dalej. Dolewamy po trochu spirytus lub wódkę i ucieramy. Krem dobrze jak schłodzimy przed nałożeniem na wybrane ciasto, będzie miał lepszą konsystencję. Na babeczki nakładamy dżem i na około dekorujemy kremem maślanym.