"Awanturka" czyli pasta serowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    100 g
  • szprotki

    125 g (mała puszka w oleju)
  • korniszony

    2 szt
  • cebula

    1 mała cukrowa
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • majonez

    1 łyżeczka
  • Pieprz biały mielony Prymat

  • Czosnek suszony Prymat

  • sól do smaku

  • szczypiorek

    kilka piórek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szprotki odcedzić z oleju, rozgnieść widelcem razem z serem. Cebulę i ogórki pokroić w drobną kostkę, dodać do pasty, przyprawić na ostro przyprawami, wymieszać z musztardą, jeśli jest zbyt gęsta dodać troszkę majonezu lub śmietany.. Podawać na ciemnym pieczywie, posypane drobno posiekanym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 08.10.2016 21:17
Ciekawa pasta
Diana Rusiłowicz 24.07.2016 02:06
Też ją robię :)
Marta Ryżek-Kalkowska 18.07.2016 20:21
smacznie tutaj
foczka-ks 09.07.2016 00:08
też robie taka
RenataZ-et 03.07.2016 17:30
uwielbiam takie pasty
Renata9 03.07.2016 13:50
Fajna pasta
Konczi 03.07.2016 12:38
bardzo lubię pasty serowo-rybne, pycha :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat